Informationskälla

Agave eller Lönn?

Socker för livsmedel består av de mest kontroversiella komponenterna i deras dieter idag. Det har förknippats med några allvarliga sjukdomar som fetma, hjärtsjukdomar, diabetes och cancer.
En del av problemet är att människor omedvetet konsumerar för mycket socker. Även om människor håller sig borta från förpackade livsmedel riktas de till hälsosamma efterrätter som de kan göra hemma med alternativa sötningsmedel som innehåller hög fruktos. Idag kan vi hitta många fördelar med agave på webben. Sanningen är endast tillgänglig för dem som vill ta en djup titt.
Det finns flera sätt att söta mat utan att tillsätta socker. Låt oss dyka lite djupare och titta på detta.

Den råa versionen av Agavesirap är ett mycket populärt sötningsmedel, särskilt i obakade desserter.

Lönnsirap har karamellnoter tillsammans med träig lönnsmak som du kan förvänta dig av en lönnsirapprodukt.

Det har en mild smak för de som inte vill ha en stor smakskillnad i sina recept när de väljer ett alternativt sötningsmedel för Agave. Agave har antingen ljus eller mörk bärnstensfärg – den mörkare är närmare smaken av honung.

Agave är för 90 procent fruktos, och lönnsirap är för 35 procent. Det är lätt att välja mellan de två.

Mapleproduktionsprocessen anses inte vara rå som agave, så använd den i råa desserter och det är inte möjligt att prata om 100% rå.

Glykemiskt index

Det glykemiska indexet definierar livsmedel baserat på hur snabbt ditt blodsocker stiger.

Verklig lönnsirap har ett glykemiskt index på 54. Lönnsirap definieras som att ha ett ”medium” -index.

Agave Nectar har ett glykemiskt index på 30 och definieras som att ha ett “lågt” index – men det beror på dess höga fruktoskoncentrat.

Enligt en artikel från Huffington Post har Agave det högsta fruktosinnehållet i kommersiellt sötningsmedel på marknaden. Ja, sant, Agave Nectar slår bordsocker och till och med hög fruktos majssirap. Agave är 90 procent fruktos, och lönnsirap är cirka 35 procent.

Medan vissa människor undviker aktivt majssirap med hög fruktos med en fruktoshalt på endast 55%, fortsätter de att få Agave på grund av dess låga glykemiska index medan de inte vet att konsumera en produkt med 90% fruktos.

Vitaminer och mineraler

Real Maple Sirup är fullpackad med mineraler som kalcium, järn, magnesium, kalium, zink, koppar och mangan. Dessa mineraler gör bra arbete för din kropp, inklusive saker som cellbildning, upprätthålla friska röda blodkroppar och immunstöd. Lönnsirap innehåller också ett antal vitaminer som insisterar på energimetabolism och syn, inklusive niacin, B5, B2, folsyra, B6, biotin och A-vitamin.

Agave Nectar innehåller spår av vitamin K, C och E samt kalcium. Den innehåller dock inte mineraler som järn, kalium eller zink.

Bearbetning

Verklig lönnsirap är inte riktigt bearbetad. Trädet rinner ut ur stjälkarna och samlas i tankar. Sedan kokas juicen i en koncentrerad sirap, filtreras och tappas för renhet och tydlighet.

Inkluderar agavesirap, märkta som råa, i lågpanna, bearbetas icke-råa med kokning vid 50-60 grader under dagar. Annars är det omöjligt att få söt smak.

Agavesirap marknadsförs med ett lågt glykemiskt index. Men mycket hög i fruktos och ingen pratar om detta. Fruktos, i sin enklaste form, kan behandlas av kroppen endast från frukt.

Kort sagt, det är omöjligt att säga att människan tillverkade produkter bidrar till vår hälsa. Det faktum att lönnsirap verkar gynnsam när jämförd agave inte bör leda till ofta konsumtion, vi bör alltid ta hand om att ta sockret från frukten i sin renaste form, som inte bearbetas.

No Comments

Leave a Reply