Dagens, Soppor

Härlig Tomatsoppa

Ingredienser:

1 stor röd lök,
4-5 lagerblad,
3 msk olivolja,
1 tsk senapsfrön,
1 tsk svartpepparfrön,
1 kg tomater,
600 ml vatten,
5-6 vitlöksklyftor,
1 msk tomatpuré

Pine Nut Chipotle Crunch:

40 gr. pinjenötter
1/4 tsk chipotlepulver
1/8 tsk salt
1/8 tsk laurblad pulveriserade

För att göra pinjenötter chipotle crunch, tillsätt pinjenötter i en kastrull, släng tills de är gyllenbruna. Överför sedan i en mycket liten matprocessor, tillsätt chipotle, lagerbladpulver och salt. Blanda tills det smulas men inte pulver.

Metod:

1.Lägg ett pergamentpapper på det stora facket. Placera tärade lökar, halverade tomater, vitlöksklyftor och lövblad. Sprid senap och svartpeppar. Tappa lite olivolja. Placera i ugnen och koka vid 200 ° C tills den blir mjuk och gyllenbrun.

2.Ta sedan ut brickan från ugnen. Låt det svalna i 15 minuter. Ta bort lagerblad och vi lägger inte till dem i blandningen. Överför sedan resten av ingredienserna till en stor mixer. Jag använder blendtec bred sidoburk för soppor. Tillsätt tomatpuré och olivolja. Blanda tills det är jämnt.

3.Överför sedan till en djup kruka. Koka på medelhög tills det bubblade. Tillsätt mer vatten och koka beroende på dina önskemål.
Dela mellan skålar och toppa med pinjenötter chipotle crunch eller rostade frön eller nötter, och somthing gröna-scallions, persilja eller några korianderblad.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply