Informationskälla

Hur man odlar blomsterkrasse från frö

Krasse ( Nasturtium) har en något peppig smak med en senap-påminnande arom. Det är också känt som indisk cress på grund av dess smakprofil som liknar vattenkrasse.
Växten som kan ätas rå och färsk både blad och blommor har miniatyr lotusblad formade runda och mörkgröna blad, ger skönhet till platsen när den planteras. Det är ett måste för plätering för mycket kock.

Idag finns det företag som säljer nasturtium som löv eller blommor. Det ger emellertid aldrig smaken och nöjet av din egen odling i blomkrukor. Det ger en ny gröda varje gång. Så väx din egen om du kan göra.

Det är en årlig växt. Du kan samla frön från fröpåsarna som bildas i blommhuvudena för att förnya dem varje år. Dess små kikärtsfrön håller i genomsnitt 3-4 år på en fuktfri och ljusfri plats.

Frön kan tillsättas från början av våren.

Blötlägg frön i en fuktig ostduk i 1 natt och fyll dem med fuktig torv på morgonen, plantera dem i krukorna och vattna dem regelbundet varje dag tills de groddar.

Den viktigaste punkten här är jorden. Börja inte med någon jord som du köper från marknaden. Det kan finnas mycket flugor och insektsägg, särskilt i marken och de kan äta din växt när den groddar. En kvalitetsjord framställd av Cocopeat perlite påskyndar ditt arbete och hjälper dig att växa en frisk växt.

Denna växt kräver fuktig jord med ett pH av 6,5 -7,5.
Det är fördelaktigt att stödja jorden med NPK 15-15-15 + (15 SO3 svavel) sammansatt basgödselblandning var 15: e dag.

I NPK-gödselmedel;

• 15% kväve (N)
• 15% fosfor (P205)
• 15% kalium (K2O)
• 15% svavel (SO3)

hittas och innehåller inga animaliska produkter.

Det kommer att gro på 3-4 veckor vid en medeltemperatur på 14-22 grader. Det är möjligt att se de första groddarna även 3-4 dagar efter plantering i slutet av juni.

Du måste överraska groddarna; efter 20 dagar kan groddar tas bort från den befintliga potten och planteras i en större kruka med ny jord.

I mycket befruktade jordar växer gröna blad överdrivet, du kan se stora blad men mindre blomma. Därför är det viktigt att uppmärksamma regelbunden vattning utan att överdriva gödningsmedlet.

Artikeln har utarbetats helt och hållet av vår egen erfarenhet. Odlingstiden kan variera beroende på den jordkvalitet du använder och ditt klimat.

No Comments

Leave a Reply