Resor

Köpenhamns Veganmat Guide

I oktober gjorde jag en ny resa till Köpenhamn igen. Den här var en långsiktig affärsresa. Jag försökte nya saker så mycket som möjligt när jag hittar tiden. I den här artikeln delar jag med dig mina goda och dåliga erfarenheter.

Enligt min mening är den bästa tiden för Köpenhamn hösten; att de färgglada bladen flyger i luften och vädret är svalt men tillräckligt mjukt för att göra resan omöjlig. Vädret känns mellan 3-5 grader, men det är inte en outhärdlig förkylning.
I oktober, på grund av Halloween förvandlas det till en saga plats under månaden. Tivoli välkomnar dig när du landar till centralstationen.

Det är också här stadens centrum börjar. Nästan överallt gångavstånd. Nørrebro, ett multikulturellt grannskap, välkomnar dig när du passerar bron. Även om vissa kan vara intressanta, ger det Mellanösterns känsla för mig, ett av de områden som jag inte hittade särskilt rent. Indreby ligger i hjärtat av staden och på gångavstånd från allt, ett bra område att bo. Priserna är högre än andra regioner. Frederiksberg är en region där priserna är lite rimligare och det finns fler sorter, som liknar kadikoy bostancı i Istanbul. Det var ett av mina favoritområden.
Jag stannade i den ena delen av min resa i Indreby och den andra delen på Nørrebro. På mina tidigare resor stannade jag alltid i Malmö och gjorde dagliga resor till Köpenhamn. Det är inte ett förnuftigt alternativ för långvariga vistelser.

I Köpenhamn kan du se 7 elva butiker nästan i början av steget. Det finns många veganalternativ som smörgåsar, sallader, kaffe, croissanter, rå bollar, chiapuddingar, som du snabbt kan ta och ta. Vissa kan till och med ha 50% rabatt på dem vars utgångsdatum löper ut. håll ögonen öppna.

Den rosa wrap med rödbetor och seitan var en av de första måltiderna som jag hade när jag landade på flygplatsen. Det var väldigt smaklöst. Men världens vackraste mat, när du är hungrig. Det handlar om personens behov. Jag åt det här omslaget igen de följande dagarna då jag inte hade möjlighet att sitta och äta under promenader långt.

När du fortsätter och avslutar Tivoli-trädgårdarna till vänster välkomnar Rådhuspladsen (stadshuset) dig. Jag tog en paus här och tittade på Starbucks. Det finns många veganer som spänner från smörgåsar till desserter och växtbaserade mjölkar. Den råa stapeln jag försökte var för sockerlig och jag kände mitt blodtryck. Efter en lång diet med rå vegansk mat bestämde jag mig för att sträcka den lite när jag reser och smakade också tillagad mat. Jag skulle också säga att det jag försökte i CPH gjorde mig obehagligt i allmänhet. Liksom i Finland finns det för många oljiga och sockerhaltiga produkter.

När du korsar vägen kommer du till Nørreport St där de veganska restaurangerna börjar. Höger till vänster är Torvehallerne stadsmarknad. Här kan du hitta gourmetmat, afrikanska frukter, kallpressade juicebutiker, desserter och shoppingbutiker. Det var en av mina favoritplatser. Speciellt Fresh Market Köpenhamn här fick mig att känna att jag var uppdaterad.
Vissa fruktjuicer har inga namn på flaskan. Priserna i samma färg kan vara olika. Det är bra att säga vilken du köpte i kassan, annars kan de få olika priser.

Organic Boho ligger i samma område. Mantra-menyn har många hälsosamma veganalternativ.

Det finns också en butik med olika tropiska frukter från Afrika. Du kan köpa frukt genom att smaka. Jag har smakat bananer i olika färger här. Det fanns många olika bananer som smakar som ost. Om du stöter på rekommenderar jag starkt att du provar dessa frukter.

Jag har lärt mig att BANANA CPH i Torvehallerne är stängd. Alternativt fanns en glassbutik med namnet Isa Bella, som hade många veganalternativ. Särskilt jordgubben var mycket bra.

När jag lämnade Torvehallerne och gick lite längre, åkte jag till Souls, där jag tänkte på att gå länge. Det finns många grenar på denna restaurang i Köpenhamn, jag valde den här platsen eftersom den kom till min bekvämlighet, som ligger bara några steg från Torvehallerne.

Jag har smakat min första bortom köttburger på Souls. Han störde mig för att hans struktur ser ut som kött. Sötpotatis sugs i olja och var mycket tung att äta. Jag kunde inte äta mer än hälften av magen och kände mig obekväm och fick ta bort. När jag åkte till hotellet på kvällen var jag tyvärr tvungen att kasta i papperskorgen.
Vissa saker är riktigt trevliga på avstånd.

Bredvid Souls ligger Naturbageriet på bron som förbinder Nørrebro. Detta bageri har också en gren med liknande namn. De veganiserade många traditionella desserter. De är inte friska på grund av överskottet av socker och fett, men det var spännande att se ett komplett veganbageri.

Nästa dag stannade jag vid Torvehallerne och fick en juice, efter att jag hade uppfriskat, åkte till Simple Raw i Indreby.
Jag beställde lite tempeh tallrik och golden latte i oro för att bryta magen. Jordnötsås var läcker. Det var en av mina favoritplatser.

Magasin Du Nord är ett köpcentrum i flera våningar i distriktet Indre By. Det finns många restauranger och livsmedelsbutiker inuti. Veganalternativ är också ganska många.

När du fortsätter rakt från Nyhavn och avslutar vägen och korsar bron, välkomnar ett torg med gata delikatesser dig. Det fainns också en gren av GRØD, det mest populära havregrötgrötmärket i Köpenhamn, där alla produkter inte är veganer men det finns veganalternativ.

En annan är i stadens centrum och i Nørrebro. Ganska trångt ställe. Det kan vara ett alternativ för dig som älskar trendiga platser.

Beläget i Nørrebro, nära mitt hem, anslöt mig Pow Vegan Pizzeria till skorpans tunnhet och kombinationen av sås och grönsaker. De gör läckra pizzor, du kan köpa dem som skivor, och priserna är mycket rimliga. Jag gick två gånger, när jag gick på tredje plats stängdes det eftersom det var tidiga timmar 🙂 De öppnar kl. Det finns en annan vegansk pizzeria som heter Made In Italy nära Nyhavn, men jordskorpan var ganska tjock så jag lämnade utan att äta. För dig som gillar fluffig deg kan Made In Italy DK vara orsaken till valet. Vid vissa tider organiserar de veganostostworkshops. De säljer också min favorit italienska Gondino ostar i sina butiker.

Irma, Superbrugsen och Kvickly (coop) är en av de vackraste marknaderna i Köpenhamn. Netto, Rema1000, Lidl och Fotex är marknaderna med mer rimliga priser men produkter av låg kvalitet. Naturligtvis inte alla produkter, men bra saker kan komma ut mellan.

Helsam, en av hälsobutikerna, har många veganprodukter.

Joe & the Juice är en kedja av juicebarer och kaféer runt om i världen. Mycket vanligt i Danmark. Från och med 2019 har det mer än 300 platser i Nordamerika, Europa, Asien och Australien.

Jag väntade på det här caféet på min värd för airbag. På morgonen fick jag en acai-skål och latte. Caféet som serverar den värsta acai-skålen jag någonsin har ätit. Mängden 95DKK förtjänar verkligen inte. Blandningen var i vatten och smaklös.

Köpcentret i Frederiksberg-området har också många veganalternativ. Hotel Chocolat är ett mycket veganvänligt varumärke men smaken var väldigt vanlig.

Jag har inte provat i 42 Raw och Palaeo, jag har sett så många grenar, de är några av mycket trendiga platser i CPH.

Nicecream Copenhagen är en av de trendiga platserna vid ingången till Nørrebro. De säljer vegansk glass.

Espressohus, som i andra skandinaviska länder, har många filialer i Danmark. Veganalternativ tillgängliga.

Plant Power Food CPH är en plats som öppnades av Neel som är alumner från MKC. Det var en av de platser jag var mest upphetsad innan jag besökte.

Presentationerna är väldigt trevliga men det går inte att äta allt i tallriken. Det bör ses som en gastronomisk upplevelse;

Jag beställde en power-skål; med potatismos i 3 färger, gröna, avokado, bovete, aktiverade och uttorkade, rödlöksburkar och dehydratiserade kex. Beställde också kallpressad veggiesaft och rispappersrullar.

No Comments

Leave a Reply