Dagens, Varmrätt

Pumpa Svamp Lasagne

Ingredienser:
250 gr. lasagne

Butternutostsås:
3 koppar butternut squash skuren i kuber,
2 msk näringsjäst,
1 hackad medellök,
2 msk olivolja,
4-5 msk vatten,
4 vitlöksklyftor,
1 tsk salt,
1/4 tsk svartpeppar

Blomkål Bechamelsås:
250 gr. blomkål blommor,
1 hackad vitlöksklyftor,
100 ml. vatten,
2 msk olivolja,
1 tsk färsk citronsaft,
2 msk GF näringsjäst,
1 t havssalt
1/4 tsk svartpeppar

Svampfyllning:
50 gr. torkad porcini eller din favorit svamp mix,
2 msk olivolja,
1 hackad medellök,
4 vitlöksklyftor,
2 färska lagerblad
1 msk glutenfri sojasås
valfritt – känn dig fri att lägga till ett par handfull spenat eller gröna spädbarn och vilda dem.

Metod:

  1. Värm ugnen till 200 C. Skär butternut squash i tärningar, skopa ut frön och lägg den öppna sidan ner på ett pergamentpapper. Placera skivad lök och vitlök bredvid den och droppa den med lite olivolja. Stek tills gaffeln är mjukt, cirka 30-40 minuter. Låt svalna. Du kan göra det en dag innan.
    När det är klart överför du blandningen till blandaren, tillsätt resten av ingredienserna till butternutostsås, bland tills den blir jämn. Överför till en skål.
  2. Tvätta och koka blomkålen i en stor kruka med vatten i 10 minuter tills gaffeln är mjukt. Töm det väl innan du fortsätter. Överför blomkålen till en blandare med hög hastighet. Tillsätt de återstående ingredienserna och blanda igen. Överför i en skål, sätt åt sidan.
  3. Värm oljan i en stor stekpanna. Tillsätt svamp och schalottenlök och salt och stek över medelhög värme, tills svampen släpper ut sin vätska och börjar bruna. Tillsätt vitlök, lagerblad och peppar. Koka tills vitlök är doftande, cirka 2-3 minuter till, stäng av värmen. Du kan slänga in lite spenat i slutet och vilda för extra näringsämnen. Smaka och se till att fyllningen har tillräckligt med salt och peppar.
  4. Sätt ihop lasagne: Tillsätt 1 kopp butternutpuré och sprid ut i ett tunt lager över pannan. Topp med 3 lasagne nudlar. Tillsätt ½ av blomkålens sås. och sprids jämnt ut. Toppa med hälften av kockens svamp. Strö över ½ kopp riven vegansk mozarella om du föredrar.

Lägg till ytterligare 3 lasagne ark. Sprid ut resten av blomkålostblandningen så jämnt som möjligt. Sked hälften av den återstående butternutpuréen, surr på sidan av mindre än hälften, så att du har tillräckligt för att täcka toppen (spara minst 1 ¼ koppar till toppen.) Tillsätt de återstående svamparna och alla goda bitar (lök, vitlök ) och strö lite mer vegansk ost. Placera de tre sista bladen över toppen. Skölj med den återstående butternutmuren och strö över resten av blomkålosten Du kan sätta ihop detta 1-2 dagar innan du bakar.

Täck tätt med folie och grädda i 200 C ugn i 35 minuter. Sedan avslöja och fortsätt att baka 15-20 minuter tills det är gyllene och bubblande. Skär i 6 portioner. Pynt med färska färska örter (salvia eller rosmarin).
Njut av!

Här är steg för steg-foton för att göra det enklare:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply