Vilda Växter

Vad är Gangnam Tops, Hur använder jag?

Gangnam Tops Growing

Dekorativ och ätbar saftig-ser växt med en krispig konsistens och friskhet. Gangnam Tops färska smak kombineras med en något bitter smak som påminner om portlak.

Gangnam Tops är ett läckert tillskott till sallader eller smörgåsar, men det kombineras bra med flera ingredienser som liknar skaldjur som tång, selleri och kronärtskocka. Det går också bra med zucchini, fänkål, bönor, baljväxter och potatis.

Du kan hitta växten hos vissa producenter som säljer ätliga blommor eller så kan du odla den från fröet och odla den själv.
Efter att jag köpte några växter såg jag att bladen var stängda, jag satte dem i kallt vatten i några timmar och insåg att bladen öppnades. Jag bytte vatten varje dag och fortsatte att blötlägga i ungefär en vecka.
De började ge mycket tunna vita rötter. Jag planterade den i marken och vattnade den lite efter varje dag. De behöll det just nu och de ser mycket hälsosamt ut.
När jag vill lägga till det i mina måltider använder jag det i små mängder.

Tack vare deras lätta smak går de också bra med desserter med röda frukter.

Den ljusgröna färgen och den korta längden på Gangnam-kullarna gör dem extremt dekorativa. De ger ett mycket fint utseende särskilt i skandinaviska köket.

Jag upptäckte den här växten när jag arbetade med pasta med vegansk skagenröra (en typ av svensk sås gjord med skaldjur, grädde, citron och dill) i min New Nordic Meets Old Italian book och det var svårt att ge upp.

Gangnamtoppar, som kan förvandlas till en läcker kombination med nästan allt, är ett oumbärligt material för mig för att skapa de mest eleganta plattorna i utseende.

Havsskallpasta med vegansk skagenrörasås – Ny nordisk gammal italiensk kokbok.

No Comments

Leave a Reply