Vilda Växter

Vad är Malvasläktet, Hur Man äter?

Malvasläktet

Vad är Malvasläktet, hur man äter?

Malvasläktet (Malva) är ett växtsläkte i familjen malvaväxter med 30–100 arter. De förekommer naturligt i Europa, Afrika och Asien. Flera arter är naturaliserade på andra håll i världen.

Malva – Common Mallow är en läcker växt att äta, dess struktur kan beskrivas som mjuk till viskös. Mallow har vackra rosa-rosa blommor som kan ses längs väggkanter, buskar och fältkanter.

Löv och stjälkar kan ätas färskt i sallader. Fröerna är också ätliga. Bladen kan användas som elegant garnering eller sauterad med olja, salt och vinäger.
Malva kan kokas på samma sätt som vi lagar spenat, särskilt en kombination av bulgur och tomatpuré är klassisk men läcker.
Stora blad kan användas i fyllning. Så du kan göra läckra dolmader.

Som med många vilda matväxter har den vanliga mallen en lång historia av medicinsk användning. Tack vare det höga sleminnehållet är det ett utmärkt lugnande och lugnande, särskilt för fall av inflammation i urin, matsmältningsorganen eller andningsorganen.

Malvasläktet med Avokado Yogurt

Praktiskt Mallow-recept

Ingredienser:
150 gr. malva
1 stor lök
1 kopp ris
2 vitlöksklyftor
1 matsked olivolja eller 1/2 kopp grönsakslag
1/2 matsked tomatpuré
1/2 kopp strimlade tomater
1 glas vatten
1/2 tesked salt

Guide:

  1. Skär lök och vitlök fint och överför till en stor panna. Sauter med olivolja om du använder olivolja, sauter löken med grönsakssaft om du vill göra den utan olja.
  2. Tillsätt riset som du har tvättat och tappat och stek med lök i en minut.
  3. Tillsätt sedan tomatpuré, tärnad tomat och vatten och koka.
  4. När riset har absorberat vattnet lägger du till mängen och stek i en minut på låg värme. Se till att lägga till grönsakerna i sista steget och steka dem försiktigt för att förhindra att de dör. De mjuknar med ånga och värme.
  5. Ta bort från värmen, servera på tallrikarna, servera med avokado yoghurt om du föredrar.

Hur man gör avokado yoghurt?

Precis som att göra guacamolesås, lägg avokado, hackad lök, vitlök, jalapeno, citronsaft och salt i mixern. Tillsätt dessutom vatten till en något vattnig konsistens. Det ska inte vara för saftigt, det ska vara i konsistensen av yoghurt. Smaka på det, tillsätt mer citronsaft om du behöver det. Här är vitlök och citron, som ger en krämig smak till avokadokrämmen. Genom att balansera de två kan du få en behaglig sur smak.

No Comments

Leave a Reply