Dagens, Varmrätt

Vissnat schweizisk chard med Varma linser, rostade rödbetor & jordärtskocka

Serverar 3-4

Ingredienser:
3-4 små rödbetor,
7-8 stora schweiziska chardblad,
250 gr. jordärtskocka,
1 kopp kokt grön lins,
2 msk olivolja,
1 stor rödlök tärnad,
2 vitlöksklyftor hackad,
1-2 msk balsamicoäger,
4-5 msk vegansk parmesan (valfritt),
Färsk timjan,
Salt och paprika efter smak

Metod:

  1. Förvärm ugnen till 200 C. Skrubba och klipp rödbetor och jordärtskocka och skär i ½ tum skivor eller kilar. Placera på en folie fodrad bakplåt. Tappa med olivolja och stek tills de är mjuka, cirka 30 minuter.
  2. För att koka linser, placera gröna linser i en liten kruka och täck med 3 tum vatten och ett nypsalt. Koka upp, täck över och vrid ner värmen till en sjuda, koka tills den är mjukt (det tar vanligtvis 20 minuter, bör fortfarande hålla sin form.) Sedan dränera.
  3. Värm 2 matskedar olja på medelhög värme i en stor stekpanna. Tillsätt tärnad lök och stek 3-4 minuter. Vrid ner värmen till medium, tillsätt vitlök och kok 2 minuter till, tills den är gyllene och doftande.
  4. Sänk värmen till medium låg. Tillsätt bordsskiva och försiktigt lilla, lite, cirka 2-3 minuter till. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg till kokta linser i stekpannan, fäll dem försiktigt in och värm.
  6. Tillsätt rödbetor och jordärtskocka och stänk sedan med 1-2 msk balsamicoäger. Låt vinäger koka ner bara ett par minuter så att det inte är så surt. Strö på vegansk parmesan och färsk timjan.
    Smaka igen, om det smakar smärtigt behöver det troligtvis salt. Servera omedelbart.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply