Mungbönor med Blåbär

Detta är ett instinktivt recept!

För ungefär 2 år sedan när jag kokade mungbönorna önskade jag att ändra den söta smaken av de torkade blåbären till lite sura och sedan kom mandarin i mina tankar. Kramade omedelbart vattnet i de två mandarinerna och tillade dem att panorera i stället för naturligt vatten. Förutom smaken som du får när du äter, ger den en stor slutgiltig smak som gör att människor ler.

Denna maträtt kan serveras både kall och varm och bevarar smak på båda hållen. Så det är väldigt lätt att bära det i en skål under resan.

I många organisationer, efter att ha serverat denna maträtt, fick jag frågan “vad är inuti detta” mycket ofta, och nu är denna måltid oumbärlig på min meny.

Några av er som följer mig sedan 2016 kommer att minnas denna maträtt,
Jag har delat receptet innan. Idag gjorde jag det igen, mätta ingredienser och uppdatera bilderna. Jag bjuder in personer som letar efter nya palats 🙂

Ingredienser:

1 kopp mungbönor,

1 medellök, finskivad,

1 tsk havssalt,

2 tsk olivolja,

1 tsk vitlök granulat

1/2 massa persilja eller mynta att dekorera,

1 chili peppar,

2 grön paprika,

1/2 gul capsicum (tillval)

2 matsked tamari,

1 msk lönnsirap,

Juice av 2 mandarin,

En handfull cashewnötter,

50 gr. blåbär.

Metod:

1. Tvätta mungbönor bra. Placera i en stor port, täck med vatten. Koka på medium värme i 20 minuter eller tills mjukna lätt.

2. Saute skivad lök i olivoljan.

3. Skär paprika i mycket små bitar, lägg till i pan. Tillsätt lönnsirap, mandarinjuice, cashewnötter, blåbär, tamari, vitlökgranulat och salt. Koka på medium värme tills det är välkolatiserat.

4. När mungbönor mjuknar, lägg dem i pannan.

5. Koka ibland på medellång värme under 3-4 minuter.

6. Stänk färska mintblad eller persilja på toppen. Servera kallt eller varmt!

No Comments

Leave a Reply