Hur man torkar laurblad hemma

Färska lagerblad har en lättare, mer blommig smak, och de hålls i veckor i kylen. Om det finns fler löv än du behöver är det bra att torka ut dem.

Lufttorkande lagerblad är det bästa sättet att bevara deras doftande och smakfulla eteriska oljor, men det tar cirka 15 dagar, du kan också använda en dehydrator för att förkorta tiden.

metoder:

Air-Drying:

Lägg en pappershandduk på en stor bakplåt som är tillräckligt för att rymma alla lagerblad så att de inte rör.
Sprid fyrbladet på pappershandduken. Lägg inte löven ovanpå varandra, låt dem ha sitt eget utrymme så att de torkar jämnt. Om du har många lagerblad, använd en annan bakplåt.
Blanda inte lövblad med andra örter eftersom de har olika torkningstider.
Placera bakplåten i ett varmt, torrt rum med mycket ventilation. Se till att bladen inte utsätts för direkt solljus eftersom det kommer att göra att bladen vilnar och brunt.
Indirekt solljus är okej, men inte perfekt.
Kontrollera bladen efter 1 vecka och vänd dem. Om du bläddrar i bladen kan varandra torka jämnt och i samma takt.
Låt dem torka i en vecka till. Lägg märke till om det finns återstående fukt kvar i bladen. Om de fortfarande är mörkgröna i fläckar eller mjuka, kan de behöva ytterligare 3 till 4 dagar eller en hel vecka för att torka.
Om några av bladen redan är torra, ta bort dem och förvara dem i en lufttät behållare.
Ta bort bladen från stjälkarna och förvara dem i en lufttät behållare. Kassera stammen och förvara hela bladen i en plastkedja eller lufttät behållare. När de lagras ordentligt kommer torkade lagerblad att pågå i upp till 1 år.
dehydrator:

Skölj laurbönorna under en sval, mild ström av vatten. Massera försiktigt bladen för att ta bort damm och skräp och skaka sedan av så mycket av vattnet som möjligt och klappa dem torrt med en pappershandduk. Du kan också lägga örter i ett durkslag och rör om med fingrarna.
Låt dem torka helt i cirka 1 till 2 timmar innan du lägger dem i dehydratorn.
Ställ in din dehydrator till 42 ° C.
Ordna örter på dehydratorbrickor i ett enda lager. Se till att örterna inte vidrör eller överlappar på något sätt för att förhindra ojämn torkning. Om din dehydrator har flera hyllor, använd ett andra dehydratorbricka om du behöver.
Låt örter torka i 1 till 4 timmar, kontrollera dem varje timme. Lågblad kan ta allt från 1 till 4 timmar för att torka beroende på din dehydrator och luftfuktigheten. Om de inte är spröda och krispiga efter 1 timme, lämna dem i ytterligare 30 minuter till en timme innan du kontrollerar igen.
Se bruksanvisningen som medföljde din dehydrator för att se om det erbjuder föreslagna torktider.
Ta bort de torkade bladen från dehydratorn och låt dem svalna. Du vet att de har slutat torka när de börjar krullas eller smulas och stjälkarna börjar delas. Låt magasinet på köksbänken svalna i 1 timme.
Undvik att utsätta de torkade örterna för direkt solljus medan de svalnar.
Ta bort stjälkarna och förvara de torkade bladen i en lufttät påse eller behållare.

Dried Bay Leaves at Dehydrator