Miso Udon Nudel Soppa med Shiitake & Tofu

Ingredienser:

För Miso-buljongen:

2 inches färsk ingefära rot, skivad mycket tunn,

2 msk kokosnötsaminos (eller sojasås),

1 tsk kombu pulver,

6-7 koppar vatten,

1,5 msk miso pasta

5 msk citronsaft

För Nudeln:

2 msk hackad lökgräslök,

200 gr. udon nudel,

200 gr. shiitake svamp,

En handfull snö ärter,

150 gr. firmad tofu,

3 msk kokosnötsaminos eller sojasås,

3 msk olivolja,

1 tsk sriracha,

1/2 gängskal, stämed och slivered,

Svart sesam att strö

METOD

För Miso-buljongen:
I en stor kruka, kombinera ingefära, kombu pulver och 6 koppar kokande vatten. Låt suga medan du förbereder resten av ingredienserna ca 20 minuter. Torka försiktigt lageret och lämna kvar någon sand som kan hänga på botten av pannan. Lägg till en halv kopp lager till miso-pastaen och blanda i en snabbblandare tills den är löst och jämn. Lägg till miso på lagret och smaka på salt, tillsätt tamari och limejuice tills du gillar smaken.

För Nudeln:
Ta en stor kastrull med lätt saltat vatten till koka. Tillsätt nudlarna och laga koka, omrör ofta för att förhindra att du sticker, tills nudlarna är ömma. Töm nudlarna och skölj dem i kallt rinnande vatten. Om det inte används omedelbart, kasta med lite olja för att förhindra att du sticker. Annars dela nudlarna mellan 4 stora skålar och varma.

Tofu:

Värm en panna, tillsätt tofuen och drizzle med 1 matsked varje olivolja och sojasås. Lägg till Sriracha och kasta till kappa. Stek till crispy. Avsätta.

Shiitake:

Under tiden placera shiitaken och snö ärter i en panna, kasta med de återstående 2 matskedar varje olivolja och sojasås. Smaka tills det är ömt, kasta en eller två gånger, ca 10 minuter.

Montera:

Värm miso-buljongen tills den är kokande-het men inte simmering. Tillsätt kale och koka strax under en simmer tills den är blöt och ljusgrön.

Dela nudlarna bland 3 stora skålar. Lägg till shiitaken, tofu, ärtor och lökgräslök. Häll miso buljongen och kale över skålarna. Topp med sesamfrön och servera!

No Comments

Leave a Reply