Naturligt Kokosnötschampo för Torrt Hår

När du började söka det hur man gör tvål och schampo, är det första som kommer att komma din väg något som kallas kaustisk! I den kaustiska produktionsfasen går oljan in i reaktionen och bildar tvål, som kallas castiltvål.
I många recept smälts castilipåsen och läggs till i schampot.
Även om det sägs att castil är en naturlig rengöring, har stimuleringen som användning av en handske och mask under produktionen tagit bort mig från det.

När jag öppnade DIY-fliken på min blogg var mitt mål att skapa recept som var lätta att göra och ätbara personliga produkter utan mycket ansträngning. Jag föredrar inte att använda något som inte finns på bordet. Det betyder att jag bara stöder att använda ätbara ingredienser i personligvårdsprodukter.

Av denna anledning bestämde jag mig för att dela med mig av mina praktiska schampo recept som jag försökte utan att använda kaustik och jag fick bra resultat.

(Missa mig inte, jag ger dig ingen information om skadligheten av castilisoppa, du kan hitta många artiklar om fördelarna med naturlig olivolja castilåtvål, och om du gör lite forskning kan du se hur svårt det är att hitta en naturlig castilsåp utan skadliga kemikalier i livsmedelsbutikerna.)

Hemmagjorda schampon utan castil får inte skumma som de andra, men det betyder inte att de inte städas. Genom att leka med ingredienserna kan du välja den olja som bäst passar ditt hår.

Kokosmjölk är en populär basbeståndsdel i de flesta hemgjorda hårschampo recept. Det rensar håret, balanserar pH, närmar och fuktar, villkoren låser och lugnar också en kliande och irriterad hårbotten.

Vegetabilisk glycerin avlägsnar smuts från håret, tjocknar i schamponet och låser fukt i håret.

Olivolja är den bästa oljan för skadat hår, det är rik på antioxidant E-vitamin och smörjer torrt hår.

Maple sirap har naturliga humectant egenskaper som kan ge torrt hår ett höjning av hydrering. Du kan också fukta ditt hår genom att applicera lönn som en icke-schampomask.

Ingredienser:

200 ml. organisk kokosmjölk,

2 matskedar vegetabilisk glycerin,

1 matsked lönnsirap,

2 matsked organisk kallpressad olivolja,

5 droppar lavendel eterisk olja

Metod:

Placera alla ingredienserna i mixern, rör om i hög hastighet i några minuter. Överföring i en flaska. Skaka bra och voila!

Du kan hålla den i kylskåpet i upp till 3 dagar. Den bästa metoden är att förbereda tiden som ska användas och ta hand om konsumtionen inom 2 dagar.

No Comments

Leave a Reply