“NYTT NORDISKT MÖTER GAMMALT ITALIENSKT”

Se försäljningskanaler nedan

NYTT NORDISKT MÖTER GAMMALT ITALIENSKT: 45 perfekt kombinerade veganska pastasåser (Swedish Edition)

Ta en närmare titt inuti!

”Det nya nordiska köket” är en rörelse som har tagit Skandinavien med storm genom att kombinera föga kända lokala ingredienser med ett starkt fokus på hälsa, etisk produktion, modern teknologi och en lekfull vision.
Det har använts för att framhäva lokala, naturliga och säsongsanpassade produkter som en grund för nya rätter, både i restauranger och i hemmet.
Modern plantbaserad nordisk matlagning kan enkelt appliceras på traditionella italienska rätter. Det finns många oväntade likheter mellan italiensk matlagning och den nya nordiska stilen; köken lägger båda huvudfokus på färskhet, årstider och enkelhet. Precis som italienarna, har nordborna alltid säsongsanpassad, lokal och hållbar mat i åtanke; renhet, färskhet, enkelhet och etik används för att ta fram de rena, naturliga smakerna.

Skandinavisk mat är enkel. När du arbetar med de bästa produkterna, finns det ingen anledning göra det allt för komplicerat.Vi kallar det husmanskost – vardaglig mat. Den är naturlig och ärlig, gjord av basmat från den lokala omgivningen.

Förutom kreativa uppgraderingar av traditionella recept och några enkla recept på veganska ostar för att lyfta dina rätter, kommer du också att hitta gastronomiska möten mellan Italien och Sverige.

Vi har försköt att förmedla detta på ett så levande sätt som möjligt, med gourmeträtter så som glöggmarinerade belugalinser serverade med spaghetti och rotsellerisås. Den söta, kryddiga glöggen tillsammans med körsbär och den jordaktiga rotsellerin leder till en fantastisk smakupplevelse.
Boken fokuserar också på gourmetsåser gjorda på främmande ätbara växter tillagade enligt italienska mattraditioner, som har parats perfekt ihop med olika sorters torkad pasta.

Målet med boken är att uppmuntra kockar till att skapa en utsökt, plantbaserad pastameny genom att använda sig av 100% växter i köket. Den innehåller en mängd främmande grödor som växer i alla klimat, även om de inte alltid utforskats fullt ut ännu när det gäller deras kulinariska potential.

Vi tror fullt ut på att ”Nytt nordiskt möter gammalt italienskt” kommer att hjälpa dig att framhäva smakerna som dessa två platser har att erbjuda och låta dig se dem med nya ögon.


TRY SOME FREE RECIPES FROM THE ” NEW NORDIC MEETS OLD ITALIAN” COOKBOOK featured on

Vegan Food & Living

UK’s best selling & award wining magazine!

Rigatoni Di Lapland

Gnocchi Coconut Curry

Boken kan köpas via försäljningskanalerna nedan: