Spenat Tortilla Bröd

Ingredienser:

300 gr. organiska färska spenatblad (du kan ersätta fryst spenat)

1/4 kopp filtrerat vatten,

2 koppar organisk helmjöl,

1/2 tsk himalayan salt

Metod:

1. Placera spenatbladen med vattnet och koka över medelhög värme, rör om och om ibland i en stor non-stick-stekpanna. Koka i 4-5 minuter tills spenat är helt vitt.

2. Placera spenat i matprocessorn, tillsätt 1/4 kopp vatten, blanda hög hastighet tills du får puree. (Du ska få 1 kopp spenatpuré)

3.Bland mjöl och havsalt tillsammans i en stor skål och lägg sedan till spenatpuré. Använd en spatel, rör om blandningen väl. Om blandningen verkar för våt eller klibbig, kan du lite extra mjöl, om det är så fast, lägg sedan lite extra vatten.

4.Dra en platt yta med mjöl och form degen i en lång logg.

5. Dela degen i ca 14-15 portioner. Om du ska göra större burrito-storlek tortillor, dela in i mindre portioner. Rulla portionerna i bollar i dina händer.

6. Stänk degenbollarna bra med speltmjöl och rulla ut dem tills de är mellan 1/8 och 1/16 tum tjocka.

7. Värm en non-stick pan över medelhög värme och tillsätt den utrullade tortillan. Koka i 2-3 minuter varje sida.

8. Vänd tortillan över med spateln efter ungefär en minut – du kommer märka att tortillans ljusgröna vänder sig till en mörkare skogsgrön och att bubblorna börjar bilda när det är klart att vända. Stack varje kokad tortilla och håll den täckt med en ren handduk tills du är redo att äta. Handduken kommer att hålla i ångan från de kokta tortillorna när de svalnar och håller dem mjuka och flexibla. Om de inte är flexibla att använda nästa dag, värm bara i mikrovågsugnen i 1 minut.

No Comments

Leave a Reply