Testa Yosa Havrebit

Att Yosa grundades för över 20 år sedan av en entreprenörsk och innovativ finsk kvinna som heter Merja Scharlin. Merja skapade den jäsade produktkategorin för havre från nordiska havre i Finland redan på 1990-talet.
Och nu finns Yosa Oat Blocks eller som de kallas i Sverige Yosa Havrebit finns i butiker som Hemköp, Coop och Willys.
Nordiska havre är kända för att vara av högsta kvalitet på grund av unikt klimat och odlingsförhållanden som inte kan replikeras någon annanstans. Växtsäsongen i Norden över den 60: e halvklotet är mycket kort men intensiv. Havre planteras under maj och skördas under augusti och september. Den stora mängden ljus, midnattssolen, gör nordiska odlingsförhållanden verkligen exceptionella. Under vintern fryses jorden och det är en av orsakerna till att den nordiska jorden är ren och naturen är ren.
En växtbaserad diet har visat sig ha en positiv inverkan på vår planets framtid, eftersom den hjälper till exempel att minska utsläpp av växthusgaser och vatten som används i produktionen. Förutom att stödja utvecklingen av den växtbaserade kategorin vill Fazer aktivt utveckla ett hållbart jordbruk. Fazers principer för hållbar kornodling utvecklas tillsammans med jordbrukare för att minska kemisk användning i jordbruket samtidigt som de håller god produktivitet. Principerna består av tio åtgärder som syftar till att hålla näringsämnen i fälten – där de kan användas av grödor – och ur vattensystem. Målet är att minska övergödningen, skydda den biologiska mångfalden och minimera användningen av kemikalier.

För att testa produkten kokade jag utan örter och sås.
 Resultatet var utmärkt. Det ger inte den tunga smaken av sojatfu. Ganska lätt och välsmakande, jag ville bara äta mer.

Jag hoppas att det kommer att bli förbättringar på detta område i andra länder runt om i världen. Det är ett utmärkt alternativ till sojeallergikere.

No Comments

Leave a Reply