Vegan Mat Guide till Stockholm

Hej från Stockholm!

Är du vegan och besöker stockholm?

Vi skapade våra favorit och användbara veganska platser i staden. Hoppas vara till hjälp för alla!

Stockholm är den underbara platsen för att möta olika perspektiv och nya idéer. En mycket öppen och färgstark stad för alla!

Vet du att Stockholm är den växtbaserade fikahimmelen? De flesta kaféer har sojamjölk och råa efterrättalternativ.

Vi kan säga att de senaste tiden har veganismen ökat betydligt. Växtbaserade alternativ blir bättre och bättre.

Idag är det väldigt lätt att vara vegan i Sverige med moderna veganrestauranger, hundratals veganvänliga kaffebutiker och alternativa veganprodukt på marknaderna.

Det finns salladsbarer på marknader som Coop, Hemköp, Ica Maxi i Sverige. Du kan enkelt plocka upp gröna, väga upp det och betala quicky!

Folk talar utmärkt och klart engelska bättre än amerikaner! Så, du har inget kommunikationsproblem.

Även om Stockholm är en mycket grå stad på vintern, finns det alltid bra saker för skojs skull. Du kan hyra cyklar och åka runt den vackra ön Djurgården som är en del av Stockholm och innehåller parker, kanaler, museer och en nöjespark. Den gröna ön Djurgården, mycket nära centrala Stockholm, är älskad av både stockholmare och turister.

Du kan hämta dina gröna från salladsbarerna och njuta av naturen!

Vi försökte välja restauranger som har lämnat det djupaste intrycket på oss. Platser som inte bara serverade läckra måltider, men också var spännande ställen att äta på.

Ta en titt på vår recension och bilder av de läckra veganska matplatserna att inte missa:

Taku-Taku

Taku-taku är en stor gata långsam livsmedelskedja i Stockholm. De erbjuder bulgogi skålar med svamp och tofu, tacos, stekt sötpotatis och mer. Alla är verkligen så läckra och tillfredsställande! Taku-Taku grundare är inte vegan men han stöder växtbaserad näring.

Vegansåsar och vatten är gratis, du kan ta så mycket du vill ha.

Vi upplevde tempelbulgogi med pul-led havre och shiitake-svamp, stekta sötpotatis.

Sally Voltaire och Systrar

Denna restaurang ligger på 2: a våningen i Åhléns stad i centrala Stockholm. De kallar sig ett mat-spa! Voltaire serverar modern vegetarisk och vegansk mat, mestadels rå!

Det finns också en butik som säljer allt från organiskt te till tvål och smarta verktyg för köket.

Mangiardino

En liten italiensk Mangiardino ligger i Mall of Scandinavia i Stockholm!

Vi hade chansen att äta på denna restaurang och allt vi måste säga är wow! Vi var så imponerade med deras mat styling och läckra vegan pizza & pasta alternativ på menyn. All personal är italienska och så vänliga. Om du ska shoppa till Mall of Scandinavia, äta definitivt här.

Moderna Museet

Ingen vet att det finns underbara och billiga veganska lunchalternativ i Moderna Musseet som ligger på den lilla ön Skeppsholmen i Stockholm.

De erbjuder mycket hemlagad vegansk mat såsom pumpa soppa med kanel och chili, moraccan lentil och aubergine tagine, bulgursalad. (menyändringar varje dag) De är så läckra och billiga jämfört med stadens restauranger.

Paradiset

Paradiset är en stor livsmedelsbutik i Sverige. Förutom ekologiska växter har de veganalternativ så många som du inte kan tänka dig. Paradiset är vår favorit veganska shoppingmarknad!

Sthlm Raw

Sthlm raw är en av de bästa råmatställen i Stockholm. De erbjuder råa, organiska, gluten och sockerfria skålar, sallader, desserter och smoothies. Interiören lite liten men mycket väl utformad. På grund av en annan vegan platser är det dyrt men kvaliteten på maten är så bra!

Äta här var en riktig glädje. Personalen är otroligt övertygad om att endast använda ingredienser som de kan källan lokalt.

Sattva Naturbageri

Denna mysiga plats erbjuder vegansk croissant, råa bollar, veganskanelbullar och en bra fika! Det är en av de billigaste veganskaféerna i Stockholm. Indisk personal är mycket vänliga och hjälpsamma.

Mahalo Hälsocafet

Mahalo ligger på Hornsgatan i Södermalm. De erbjuder färska smoothieskålar med acai, spirulina, pitaya, mjölkshake, juice, buddha skålar och smörgåsar. Numera är det väldesignat mycket populärt café mellan tonåringar i Stockholm.

Holy Greens

Heliga gröna är en vitkragehängplats. De serverar mat hela dagen för att äta eller ta bort, med många läckra juice och smoothies finns också.

Även om perfekt plats för att köpa olika sallader med bästa ingredienser av hög kvalitet, måste du vänta långa köer mellan lunch på vardagar. Det är inte helt veganskt, men erbjuder bra vegansksallad med avokado och heliga gröna! Verkligen så framgångsrika kombinationer som de har. Vi rekommenderar starkt att prova denna plats om du vill äta en bra sallad!

Femtopia

Denna plats är underbar; LGBTQ-vänliga, öppet, färgstarkt och all vegan! Atmosfären är otroligt avslappnad jämfört med alla andra kaffebutiker i Stockholm. Om du letar efter en bra fika med lite vegansk bakverk eller smörgås, stanna här. Det ligger på Hornsgatan.

The Plant

Denna växtbaserade% 100 veganska små restaurang grundade kocken Maximillian Lundin. De erbjuder bönburgrar med veganost och stekt potatis med olika växtbaserade såser.

Pom och Flora

Pom och Flora ligger i Vasastan och Bondegatan, de erbjuder vegetariska alternativ till frukost. Du hittar några färska smoothieskålar, chia puddingar och gröt där.

Götgatsbackens Hälsokost

Götgatsbackens är en mycket liten hälsokostaffär, har många veganprodukter som ligger på Södermalm i Stockholm.

Goodstore

Goodstore ligger i slutet av Hornsgatan och det är mycket berömda veganhandel i Stockholm. Du kan hitta grymhetfria kosmetiska produkter, veganost och köttalternativ här.

Delivore Cafe & Deli

Goodstore har också ett café som heter Delivore.They erbjuder veganska smörgåsar, grillade grönsaker, smoothie och milkshakes.

Matapoteket

Matapoteket är en annan stor fin matupplevelse och hela vegan i hjärtat av Södermalm. Det erbjuder kallpresspress, smoothies, innovativa råmatskålar och desserter. Om du är i Södermalm-området rekommenderar vi starkt att du besöker detta café!

Maxburger

Du kan se maxburger överallt i Sverige.

Om du är en fan av burger, kommer du att älska att prova svenska snabbmat restaurangkedjan Max.

Max har bättrat snabbmatmarknaden för veg-rörelsen i går, men det finns bara två veganska hamburgare på denna plats. Det är riktigt bra och billigt jämfört med de flesta snabbmatställen i Sverige. Burgern är så kryddig, om du inte gillar det, kan du enkelt ta bort jalepenos från burgern.

Många ställen i Stockholm annonserar veganska alternativ, och det här är ingen specialitet, bara standard matställen. Så chansen att du kommer att hitta dig själv på ett ställe som inte rymmer dig är smal. Men om du slutar helt fast, se upp för bönsalad, syltade grönsaker, rågbröd och cocosbullar, som alla är lätt veganiserbara. Kokosbullar och Chokladbollar är vanligtvis veganer i alla stormarknader. Allt du behöver göra är att fråga.

No Comments

Leave a Reply