Hur sänker man matavfall?

Vi hade alla svårt att avsluta mat som barn på en punkt i livet och vi minns i vår barndom att “om du inte avslutar all din tallrik, kommer den att gråta från din rygg.” Bara ett roligt ämne att prata om det .

Nu växer vi och fattar de rätta besluten.

Vi är medvetna om skadorna på att äta för mycket av vad vår kropp behöver, precis som vi är medvetna om matavfall.

Ibland kan våra prioriteringar tvinga oss att tänka friska. Då kan vi behöva lite hjälp eller påminnelse.
Den främsta anledningen till att slösa mat är att laga mat och handla för mycket, och misslyckas med att använda det innan det är bäst.

De mest slösade livsmedel är frukter och grönsaker. Speciellt organiska färska livsmedel bör konsumeras snabbt eller detta är inte möjligt, bör omvandlas.

Det finns många fördelar med att minska slöseri med livsmedel som att minska utsläpp av metan, spara pengar, spara energi och resurser …

Jag har gjort det väldigt lätt att dra tillbaka matavfall och har kombinerat några tips för att minska matavfall i ditt hem och under måltiden.

Tips om shopping:

Köp bara vad du behöver! På marknader säljs grönsaker som morotgurkor i packade kilo. Köp inte det som ett paket men ta det med korn. Om du behöver två morötter, ta bara två. Inte mer! Du kommer att se att grönsakerna säljs med vikt istället för förpackade.
Var realistisk, om du inte har en fullsatt familj, kommer du inte att kunna konsumera 1 kilo äpple på kort tid. Köp med korn.
Planera din matlagningsrutin. Gör detaljerade inköpslista och var försiktig så att du inte går utanför den här listan.
Kom ihåg att vara uppmärksam på utgångsdatumet. Köp inte maten du inte kan konsumera snabbt, även om den säljs.
Växa din egen! Trädgårdsarbete är en bra tidsfördriv, och det kan eliminera avfall eftersom du bara växer vad du behöver.
Dessutom kan du handla mat online förutom färsk frukt och grönsaker, hjälpa dig att utvecklas disciplinärt.

Lagringstips:

När du märker att du inte kommer att kunna konsumera för mycket grönsaker och frukter, dela dem in i dig små bitar och placera i den djupa frysen. Nästa gång förbrukar du maten i din frys och sedan handlar.
Om ditt kylskåp inte utförs vid högsta prestanda kan det leda till att maten passerar illa innan den är redo. Se till att det är okej.
Försök att torka överflödiga frukter och grönsaker i solljus. De kommer vara bra tilltugg för natten!

Förberedande tips:

Bara laga mängden du kan konsumera. Lägg inte maten i kylskåpet för att återuppvärma. Koka en tallrik, äta en tallrik!
När du kommer hem från inköpet, ta dig tid att tvätta, torka, hugga, tärning, skiva och lägg dina färska matvaror i klara förvaringsbehållare för snacks och lättlagning.
Använd mätning av köksredskap. Då hittar du mycket mindre avfall i hemmet.
Var försiktig så att du inte kastar något. Du kan konsumera frön i pumpan genom att torka den. Du kan också använda mandel genom att krossa kärnan inuti plommon. Dessutom kan du ge ett liv genom att plantera frön av grönsaker.

 

No Comments

Leave a Reply