Rå Selleri Kracker

Ingredienser:

100 gr. linfrön,

1 kopp selleri massa kvar från juice,

80 gr. solrosfrön

50 gr. chia frön,

1/2 tsk himalayan salt,

1 msk kapris,

2 msk gröna oliver (frön borttagen)

75 gr. röd lök hackad,

55 gr. röd paprika hackad,

1 tsk vitlökspulver,

1 matsked provence örter (eller ört mix av ditt val),

1/2 tsk cayenne

Metod:

1.Sak linfrön i en skål och chia frön i en annan skål i minst 2-3 timmar eller över natten i färskt vatten.

2. Placera lök och röd paprika, massa kvar från att göra sellerijuice i matprocessorn och blanda tills den är jämn. Lägg sedan till kapslar, vitlök, alla örter och blöjade frön.

3. Blanda alla ingredienser ihop tills krackblandningen är jämnt kombinerad. Skaka ut din blandning på dehydratorplåtarna och jämnt sprida blandningen och börja sprida den ut över brickan i form av en kvadrat.

4. Betygsätt dina crackers i form och storlek du skulle vilja att de ska använda ett skarpt föremål som en spatel, pizza cutter eller till och med baksidan av en stor kniv

5. Sätt din dehydrator till 42 grader och dehydrera i 8-10 timmar. (Om kakorna inte är torra nog, vänd dem över och torka i ytterligare 6-8 timmar.)

Anmärkningar:

Om du inte har juiced kan du också bara lägga morot och selleri i din matberedare tills det är helt nedbrutet och häll det i din skål med övriga ingredienser. Om du gör det snarare än att använda veggiemassa kan kakorna ta längre tid att dehydrera, eftersom blandningen kommer att innehålla mer vatten.

Du vill att krackarna ska vara tunna, så inte mer än 1/8 tum.

No Comments

Leave a Reply