Rengör vegansk proteiner

Vår kropp behöver vissa proteiner så det fungerar ordentligt. Protein driver neurotransmittoraktivitet, reparerar muskler och hjälpmedel vid återväxt och håller din ämnesomsättning och matsmältning fungerande ordentligt. Fördelen med protein är att det är lika lätt att få i vår kost som hälsosamma komplexa kolhydrater och hälsosamma fetter är. Vi vet att proteinpulver är praktiska, men de är inte nödvändiga.

Att göra holistiska livsmedel, proteinrik smoothie är som att göra en investering mot din hälsa. Det är ett underbart sätt att starta dagen med kraftfull, mättnad och energi på ett växtbaserat sätt.

Jag listade nedan de bästa proteinerna att använda i stället för proteinpulver i din favorit smoothieskål.

(Nutrition data erhållen via USDA nutrient databas.)

Kale

100 gram kale innehåller 4,3 gr. protein. Kale är också hög i fiber, samt ger mer vitamin C än en apelsin. Det är också väldigt högt i antioxidanten vitamin A, och kombinationen av vitaminer A och C är en kraft som ska räknas in i kroppen.

Quinoa

Add half cup of cooked whole quinoa or flakes to your smoothie for 12 grams of protein. You can easily combine it with forest fruits or green apple and kiwi.

Spenat 

Lägg till en halv kopp kokad hel quinoa eller flingor till din smoothie för 12 gram protein. Du kan enkelt kombinera den med skogsfrukt eller grönt äpple och kiwi.

Hasselnötter

Hasselnötter är en välkänd proteinkälla, innehållande 10 gram protein per 1/2 kopp. Det är mycket lätt att kombinera dem med en annan nötter eller frukt. Du kan blanda lite kakao och körsbär för att få en läcker blandning.

Spirulina

Spirulina är också mycket rik på protein, innehållande 12 gram per 3 msk. Den kan kombineras enkelt med andra korn eller frukter. Blanda det med grönt äpple och ananas för att få bästa kombinationer.

Edamame

1/2 cup edamame innehåller 13 gram protein, så det är så rikt. Du kan blanda det med citronsaft och jalapeno för att få bra smak i din smoothie.

Ko ärter

De är en riktig bonus på moder jord! De innehåller 13,5 gram protein per 1/2 kopp.

Potatisstärkelse

1 stor potatis innehåller 8 gram protein. Du kan få jämn blandning med potatis genom att lägga till växtbaserad mjölk och dina favorit kryddor.

Pumpafrön

Pumpa frön innehåller 5 gram protein per 1/4 kopp. Ännu så hög i fett innehåller de friska fetter som skyddar ditt hjärta och hjärna.

Hampafrön

Hampfrön innehåller 13 gram protein per 3 matskedar. De är också rik på järn och magnesium, precis som kale, som innehåller 5 gram protein per kopp. Dessutom hjälper hälsosamma fetter i hampa kroppen att absorbera näringsämnena i kale mycket bättre, såsom vitamin K, E och A, som alla är fettlösliga.

Chia frön

2 msk chia frön har 5 gram protein. Du kan blanda det med mandel eller jordnötssmör i samma procentandel för att få 12 gram protein.

Havre

Att lägga till en servering av havre till din dagliga kost är ett sätt att få lite mer protein. I allmänhet är de mer bearbetade havre, ju mindre protein de kommer att ha. 1/2 kopp havremjöl innehåller 3,5 gram protein. Oavsett vilken sort du väljer, men havre kan ge dig så mycket som 10 procent till 14 procent av ditt proteinbehov för dagen.

Linfrön

De innehåller 8 gram protein per 3 msk. Linfröfördelar kan hjälpa dig att förbättra matsmältningen, ge dig klar hud, sänka kolesterolet, minska sockerns begär, balanshormoner. Du kan enkelt lägga åtminstone 1 msk till din smoothie.

Kikärtor

Lågt i fett och ändå högt i protein är kikärter ett utmärkt komplement till kosten, har 7,5 gram protein per 1/2 kopp.

No Comments

Leave a Reply