Veganskt Skaldjur Tips

Är du medveten om att de flesta av de livsmedel vi gillar inte handlar om kött?
Faktum är att de handlar om kryddor och smaker vi lägger till dem. När man gör vegan “fisk” rätter är det viktigt att få den smak som påminner dig om havet.

Innan jag gick på vegan, var jag van att äta havsmat. Faktum är att havsmat var den enda djurmat som jag har ätit.
Nu saknar jag någon form av djurmat. Men jag tror att det skulle vara användbart för många att erbjuda dem en utsökt havs smak – speciellt för de människor som fortfarande försöker vara vegan.

Igår bestämde jag mig för att veganisera vissa skaldjursrätter. Lyckligtvis för mig är veganisering av gamla favoritrecept min specialitet. Det tog inte lång tid att räkna ut hur man har dessa smaker av havet utan fisken. Om du har saknat skaldjur kan du få smakerna igen och lämna fisken i havet där de hör hemma.

När du bestämde dig för att veganisera någon maträtt, är det mycket viktigt att du använder rätt ingrediens som kommer att stå in för den animaliska produkten du lämnar ut. I den här artikeln försöker jag göra dem tydliga för dig.

Om du vill skapa en tjock konsistens, använd sedan tempeh. Det är perfekt för en krispig vegansk fisk, bläckfisk eller krabba.

Om du får en mjukare konsistens som vegansk tuna sallad är kikärter bra.

Om du behöver bli mjukare, men solid textur, så fungerar pressat tofu bra. För veganska räkor kan du använda ostron svamp, kronärtskockor, jackfrukt eller palmhjärta.

Vet du att de flesta restauranger använder gammaldags krydda i fisk? Det betyder i själva verket ingen smak i fisk utan krydda.

Vad är gammal vattenspridning?
“Savory blandning av örter och kryddor inklusive selleri salt, paprika och röd och svart paprika som vanligtvis används i skaldjur matlagning. “(Källa: wikipedia)

Du kan lägga till tang, som verkligen ger dig smaken av havet, genom att lägga till kelpflingor, dulceflingor eller smullade bitar av tång. Citronsaft och näringsjäst, antingen i receptet eller tillsatt i slutet, påminner också om många skaldjursrätter. Förutom dessa används också andra kryddor som dill- och senapsfrö, kronärtskockflingor, sellerifrö, ofta i recept.

No Comments

Leave a Reply