Sage Medicinska Egenskaper


Sage är den mest kraftfulla växten när det gäller dess inverkan på människors hälsa.

Vi commony vet att salvia hjälper matsmältning, lindrar kramper, minskar diarré, torkar upp slem, bekämpar förkylningar, minskar inflammation och svullnad, fungerar som en salva för skärningar och brännskador och dödar bakterier.

För århundraden sedan var de indianska stammarna kända för att använda salvia för flera ändamål som att läka, rensa hem och ceremonier. Brinnande salvia löv förbättrar människans intuition.

När den röks kan den blandas med andra växter som vitklöver, bärbärblad och mullein.

Idag används salvia ofta i ceremonier för dem som söker balans och inre fred. Dessa ceremonier kan utföras av nästan alla som vill lindra sina bekymmer, öppna sina tankar, rensa negativa tankar och känslor, harmonisera kroppen och de stressen själen. Det används ofta när en person står inför en personlig svårighet, när negativ tur verkar följa, före en större övergång, inom en ny plats, över en ny bebis eller efter en stor känslomässig svårighet. På ett visst sätt, när en person känner “out of balance”.

Sage är inte bara stöd för att rena sinne och kropp, den här växten har några andra kraftfulla helande egenskaper. Det fungerar också som en antiseptisk och naturlig deodorant.

Badvatten: Två handfulla salviabladen hålls i kallt vatten över natten. Nästa dag värms den och filtreras efter 5-6 minuter bryggning och läggs till badvattnet.

Sage Vinäger: En flaska med en bred mun är fylld med salvia blomma, den naturliga druvsirapen läggs till toppen av blommorna och flaskan hålls i solen eller i en het miljö i 14 dagar med tillfällig skakning och dränering.

Deodorant: Ingredienser: En halv kopp äppeljuice, 1 tsk salviaolja, 1dsp lavendelolja, 3 msk mineralvatten.

Metod: Kombinera alla ingredienserna i en glasbehållare och blanda väl. Häll sedan blandningen i den rengjorda parfymflaskan. Det är klart att använda!

 

No Comments

Leave a Reply